Werkwijze

Elke aanvraag en elk project is anders. Toch probeert BIJ LINDA interieuradvies zoveel mogelijk één werkwijze na te streven.

1. Kennismaking en huisbezoek

Wie jij bent bepaalt waar je je thuis voelt. Waar je trots op bent en je je veilig en geborgen voelt. En daarom wil BIJ LINDA interieuradvies je graag leren kennen en met jou de rest van je gezin. Om te beginnen zal BIJ LINDA interieuradvies je bellen of mailen om de eerste kennismaking te legen. Aan de hand hiervan spreken we af wanneer we samen de ruimte gaan verkennen. Zodra we bij je thuis zijn, hoort BIJ LINDA interieuradvies graag in welke sfeer je je thuis voelt. Qua stijl, kleuren en meubels. Hiervoor nemen we ruim de tijd omdat het naar mijn mening het belangrijkste onderdeel is van je nieuwe interieur. Waarschijnlijk heb je al wat voorwerk gedaan op bijvoorbeeld Pinterest, je favoriete magazines of vakantiefoto’s. Natuurlijk hebben we het uitgebreid over de praktische kanten van je interieur. We onderzoeken ideeën over kast- en opbergruimte die jou helpen echt thuis te kunnen komen. Optimaal gebruik van de ruimte geeft je namelijk rust en plezier. En pas dan is je huis echt helemaal af. Houden jullie van koken en uitgebreid tafelen? Lees je graag een goed boek en zak je heerlijk weg in een comfortabele bank? Aan de hand van deze informatie ga ik aan de slag met het maken van een moodboard op maat. 

2. Moodboard op maat

Nu BIJ LINDA interieuradvies weet welke mogelijkheden je huis biedt en duidelijk is welke sfeer je voor ogen hebt, maakt BIJ LINDA interieuradvies een moodboard op maat. In één oogopslag vangt BIJ LINDA interieuradvies meerdere stijlen en ideeën zodat je kunt zien wat elkaar complementeert. Dit zijn zowel sfeerafbeeldingen als voorbeelden van meubels, kleuren en texturen die passen bij de stijl die je huis helemaal af maken. 

3. Grote vlakken, snel thuis

Met kleur en textuur bepaal je grotendeels de sfeer in huis. Grote vlakken zoals vloer en muren zijn namelijk je nieuwe schone lei waarop we verder ‘bouwen’. Er is zoveel keuzen dat BIJ LINDA interieuradvies graag met je mee denkt over de look en feel van dit blanke canvas. Hoe komt het licht binnen? Wat is het doel van de ruimte? Zijn er optische trucs die je woonkamer groter of juist gemoedelijker kunnen maken? BIJ LINDA interieuradvies adviseert je graag over alle toepassingsmogelijkheden, duurzaamheid en kwaliteit van de allernieuwste materialen of klassieke basismaterialen. Van gietvloer en PVC tot behang in je badkamer.  

4. Meubels

Ga je voor een stijlvolle ronde eettafel of een stoer rechthoekige waar altijd plek is voor extra eters? Een hoekbank of toch twee losse banken waardoor je wellicht wat vaker van opstelling wisselen? Je gezinssamenstelling, hoeveel stoelen je nodig hebt voor een etentje en de mand van de hond bepalen vaak de praktische keuze voor meubels. Het kiezen van de juiste stijl is mijn expertise in het invullen van de ruimte die we eerder samen hebben gecreëerd. De keuze voor maatwerk meubilair voegt altijd toe aan de unieke sfeer die je in je huis wilt hebben en geeft ook veel creatieve mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. 

5. Raambekleding

Raambekleding is het inpakpapier van je huis. Het is het frame waardoor je de wijde wereld in kijkt vanuit je eigen gemoedelijke huis en tegelijkertijd de deken die je over je heen trekt en de warmte en gezelligheid binnenshuis houdt. Door alle ontwikkelingen op het gebied van stoffen en systemen is de keuze reuze. Functionaliteit en sfeer naderen elkaar niet dichter dan hier. Graag neemt BIJ LINDA interieuradvies je mee in de wereld van stoffen en nodigt je uit te voelen wat ze voor je doen. Als je het op prijs stelt, neemt BIJ LINDA interieuradvies stalen mee of gaan we samen op pad om zo tot de juiste beslissing te komen. 

6. Lichtplan

Wat is het verschil tussen basisverlichting, sfeerverlichting en indirecte verlichting? BIJ LINDA interieuradvies legt het je graag uit en laat met voorbeelden zien waar deze verschillende soorten verlichting het beste tot hun recht komen. Met een geïntegreerd plan kun je alle bovengenoemde facetten uit je interieur uitlichten en accenten aanbrengen op de fijnste plekjes. 

7. Visualisatie 

Van bouwplan via 2D plattegrond naar 3D impressie in fotorealistische kwaliteit. Om van een gevoel en sfeer te komen tot een werkbaar plan creëert BIJ LINDA interieuradvies een 3D visualisatie waardoor je bijna fysiek plaat kunt nemen in je nieuwe zithoek en je door je nieuwe huis kunt lopen nog voordat deze af is. De verhoudingen worden hierdoor zichtbaar en vormen de laatste stap. 

Scroll naar boven